Friday, November 28, 2014

Petua Apabila Tgh Sakit

Assalammualaikum semua. Saya tertarik dgn kata2 ini sewaktu travel blog tadi. 
Sekiranya kalau korang rasa down dengan sesuatu penyakit yang korang tanggung, please luangkan masa baca ni.

Bila Allah "datangkan" sakit untuk kita...
Malaikat akan tarik nikmat seri wajah,
Malaikat akan tarik nikmat selera makan, 
Malaikat akan tarik dosa-dosa kita...

Tapi bila Allah kembalikan kesembuhan pada kita..
Allah akan perintahkan Malaikat untuk pulangkan semua yang ia telah tarik tadi..
kecuali dosa kita...Malaikat tidak akan pulangkan..
MashaAllah punyalah Allah sayangkan kita..
bukan semua orang DIA beri nikmat sakit ini..

PANORAMA SEBAHAGIAN TEMPAT DI DUNIA

Assalammualaikum semua. Jom kita cuci mata hari ini dgn tgk gambar2 pemandangan dunia nie. 









Subhanallah, cantik kan pemandangan kat dalam gambar2 dia atas. 

Thursday, November 27, 2014

BERAKHIR RIWAYAT SEBAGAI BUDAK SEKOLAH MENENGAH


Assalammualaikum w.b.t. Salam sejahtera semua. Dah lama kan tak bercoleteh dalam blog. Alhamdulillah dh selesai sudah menjalani peperiksaan SPM 2014. Boleh la kot nak selalu update blog kan? In sha Allah lepas ni saya akan post and share bahan2 utk SPM tahun dpn. Apa yg saya dpt selama ini semasa saya berada di sekolah menengah dlu saya akn share pada student2 yg lain pulak. Kalau yg boleh digunakan ambil dan download ja. Apa2 pertanyaan boleh bhbung dengan saya dlm facebook ye. 

So, what would I do after exam? A lot of things that can give benefit to me actually, but I'm just busy blogging and chatting. Haha. Macam2 sebenarnya nk buat lpas exam ni. Yela, nk gantikan balik hari2 yg sebelum ini dgn exam je kn. So, why not lepas exam ni kita enjoy ke? Apa2pn stay tune with my blog after this for any info. Sekian.

Wednesday, November 26, 2014

KENAPA WANITA ITU DINIKAHI KERANA AGAMANYA?




"Kenapa wanita itu dinikahi kerana agamanya ?
Dalam suatu hadis Rasulullah sebut dinikahi wanita itu ada empat perkara .
✺ Kerana hartanya ,
✺ kerana keturunannya ,
✺ kerana kecantikannya , 
✺ kerana agamanya.

Pilih wanita yang taat agamanya nescaya engkau akan beruntung dan bahagia . 
- HR Sahih Bukhari Muslim -
Kenapa Rasulullah menyarankan agar kamu utamakan yang taat akan agama ?

Jawapannya , dalam psikologi Islam , isteri itu adalah tempat untuk kamu membiakkan benih-benih kehidupan dari anak-anak yang akan dilahirkan . Jika buruk sifat dan kelakuan ibunya , maka tidak mustahil begitu juga sifat dan kelakuan anak yang bakal dilahirkan . -
Dan anak ini adalah warisan turun menurun yang akan menentukan keperibadian diri , keluarga serta seluruh keturunan sehingga datangnya kiamat . begitu sebaliknya .."
Tq @khairuldin45 coz let me repost this 

SYARIAH COMPLIANT FASHION VS NAFSU


By @ellezada "Tidak salah mahu berfesyen dan bergaya, bebaslah menyesuaikan gaya asalkan sahaja PATUH SYARIAH  Q: APAKAH hukum wanita memakai rantai panjang dari dalam tudungnya sehingga menampakkan rantai & buah rantai yg dipakai dibawah tudung?
A: HARAM ( untuk suami & mahram sahaja ) -Ustaz Kazim Elias

Perkara ini terlalu dipandang remeh dengan pelbagai alasan dan hujah. Benar, bebas untuk kita meluahkan kreativiti dalam bergaya namun perkara ini juga ada batas dan garis panduannya.
Team Elle Zada amat menitikberatkan garis panduan syariah dalam setiap rekaan yang kami ketengahkan. Biar LABUH, biar LONGGAR dan INDAH. Meskipun dilihat seperti menongkah arus mainstream fashion, tetapi kami yakin dengan melakukan PERKARA YANG BETUL pasti ada barakahnya.  SHARE untuk kita ingat-mengingati dan sebarkan kepada yang belum tahu. InsyaAllah sama-sama kita berusaha memartabatkan fesyen patuh syariah yang indah ! 

Lots of Love,
Team ELLE ZADA
www.ellezada.com

#ellezada #ellezadaangels #ellezadaboutique" via @PhotoRepost_app


AGE!!!

Daisypath Vacation tickers