Tuesday, December 23, 2014

MANISNYA CINTA :)

Manisnya Cinta....
Assalammualaikum semua. Holla! Tak perlu ditanya, alhamdulillah Fatin sihat2 belaka. Heee :) Today, Fatin excited sgt nk share dgn korang semua about Manisnya Cinta. Sudah sedia mklum semua dh tau Manisnya Cinta ini merupakan sebuah novel hasil karya Anis Ayuni. Sebenarnya novel ini dh lama tapi baru sekarang Fatin tahu novel ni sgt2 BEST! Yes, of course, within 2 days Fatin dh habis membaca novel ni dan lps tu Fatin teringin sgt nk tgk filemnya. Tapi, sampai sekarang, Fatin tak berkesempatan lagi nk tgk filemnya. Never mind, I will just wait it's film. Hee.


Ok. Novel yg kat aaaatas sekali tu berwajah baru, and novel yg dia atas ni pulak novel yg berwajah lama. Walau apa2pun mukanya, isinya tetap sama and tetap menarik. 

Sinopsis Manisnya Cinta

Apakah nilai sebuah cinta bagi seorang gadis berlesung pipit bernama Ifti Liyana? Sejak bertahun-tahun, sayangnya pada Fredo tidak pernah melimpah. Nalurinya sentiasa menidakkan, benarkah mereka bercinta? Akhirnya mereka kian jauh dan lelaki itu membawa haluan sendiri. Dia pasrah!

Namun, pandan pertamanya dengan Nazmi, memutikkan perasaan yang aneh. Lelaki itu yang sekejap ada dan sekejap hilang seperti menyeru-nyeru semangatnya. Dirinya ibarat mengejar bayang-bayang. Namun, keegoannya sering kali menepis kata hatinya. Tetapi bagaimana dengan rindu yang sarat ini? Berbolak-balik rasa hatinya. Antara keinginan untuk menyayangi dengan rasa pesimis terhadap kejujuran seorang lelaki. Dalam benci ada rindu dan dalam sayang dia jadi keliru, apakah Nazmi benar-benar setia pada yang satu?

Ah....sukarnya melafazkan kata maaf bila prasangka hampir meleburkan sebuah impian, Ifti Liyana akhirnya akur, cemburu buta dan berpura-pura bukanlah sifat terpuji. Dia mengakui Nazmi lelaki sejati yang diimpikan selama ini. 

Okey, gitulah sinopsisnya berdasarkan novelnya. Best kan? But, I'm more sure, kalau baca novelnya lbh best drpd filemnya kan. Tapi, kalau dh baca novel sure excited nk tgk filemnya kan? Hehe. Like me, after I read this novel, I became more excited to watch the film. 

Jom kita layan OST Manisnya Cinta di Cappadocia daripda Sixth Sense yg tersangat-sangat best. 


Lirik Lagu Manisnya Cinta - 6ixth Sense

Cintamu ini sudah meracuniku
Seakan telah mengalir dalam darahku
Dan memaksa malamku terus memikirkanmu
Masuk dalam mimpi-mimpiku

Tapi prasangka telah mengganggu fikiran
Mengatakan hatimu sudah termiliki
Membuat jantungku berdetak perlahan
Dan seakan waktu ini terhenti

Aku takut
Aku salah
Tapi cinta

Prasangka ku salah padamu
Ku salah tentangmu

Kaulah cinta
Semua cinta untukku

Tak ada semanis cintamu
Setulus hatimu
Hanya engkau
Hanya engkau




4 comments:

  1. teringin nak tengok. tapi tunggu online la nampaknya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. adik pn blum tgk lgi cita ni. tggu cd jelah. akk, npe xreply email adik?

      Delete
  2. Replies
    1. sya dh bli cd n tgk dh filemnya. best jgk :)

      Delete

AGE!!!

Daisypath Vacation tickers