Tuesday, January 13, 2015

JUADAH MASAKAN UNTUK MINGGU INI

 Assalammuaaikum semua. Hari ni Fatin nk kongsi ngn semua ttg masakan yg Fatin buat spnjang Fatin berada di rumah. Well, I felt so excited this was my first time cooking to my family. Bukan bermakna sblm nie tak pernah, pernah, tapi sekadar makan sendri. Tapi kali ni, siapkan meal for lunch.

Taadaaaa....

This was on last Monday...

Ikan tumis asam and sayur campur kunyit

This was on last Tuesday...

Masak ikan masam masam manis and sawi campur

This was on last Wednesday...

Sambal ayam and cendawan campur masak kunyit

This was on today's dish. It's a little bit awful actually.

Telur masak kicap and sawi campur

Sedap ke tak tu, biasa2 je. Takde la sesedap masakan tuan puan ye. Cuma Fatin happy sbb dpt masakkan utk family. Alhamdulillah, so far semua yg Fatin masak habis. Cuma last dish tu ja, agak kureng sikit tak sama mcm masakan Fatin yg msak hari2 sblum tu. Cuma utk minggu ni my job was settled !

But the most thing. I can cook actually. Hehe, agak2 dh pass kowt ujian memasak. Minggu depan tak tahu la nk masak apa pula. Any suggestion?

Sampai sini jelah ye perkongsian Fatin. Klau nk resipi blh pm Fatin ye, Mmg masakan tu semua ikut resepi, taaapiii Fatin customize by myself. Tak ikut sebijik mcm buku masakan tu ye. Ok, thanks a lot coz read my post. TAAA :)


No comments:

Post a Comment

AGE!!!

Daisypath Vacation tickers